Paras raparperipiirakka

Ollappa parvekkeella kasvamassa raparperipuska, mutta se ei taida valitettavasti olla mahdollista! Googlailin tuossa joku aika sitten raparperireseptejä ja vastaan tulikin monta inspiroivaa raparperiherkkua, mutta ei yhtä ainutta piirakkareseptiä joku olisi edes kuullostanut siltä, että voisi peitota suosikki reseptini tässä sarjassa.

Oma luottoreseptini on varmaan myös monien muiden suosikki, aikoinaan Maku-lehdessä ollut. Tästä tulee vaan niin ihanan mehevä ja mahtavan makuinen, että en tällä(kään) kertaa uskaltanut edes ajatella tekeväni kesän ensimmäisistä raparpereista muuta kuin tätä!

Alkuperäinen ohje on koko pellilliseen, mutta tällä kertaa puolitin ohjeen ja sain siitä kaksi suloista Teeman neliskanttisiin vuokiin tehtyä piirakkaa. Nuo astiat onkin muuten tosi käteviä, kun ne voi heittää myös paiston jälkeen tarvittaessa pakastimeenkin!

IMG_7508

Paras raparperipiirakka

Muruseos
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
1 dl piimää
1 muna

Täyte
5 dl paloiteltua raparperia (noin 250 g)
100 g kermaviiliä
125 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 munaa
1,5 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Nypi murumaiseksi seokseksi.

Siirrä muruseoksesta 1/4 sivuun. Lisää loppuun muruun piimä ja kananmuna. Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle tai hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ripottele raparperin palat taikinan päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti raparperien päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia vuuan koosta riippuen.

Tämä piirakka on ehdottomasti parhaimmillaan kun on saanu levätä yön yli jääkaapissa, mutta jos et malta odottaa niin tarjoile piirakka vaikka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

IMG_7515

Jos joltakulta löytyy haastajaa maailman parhaaksi raparperipiirakaksi, niin laita ihmeessä kommenttia!

-Hanna

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Paras raparperipiirakka

  1. Tämä ohje on kyllä ihana. Nam! Viime kesänä testasin, ja toimii muuten muullakin kuin raparperilla. Oon tehny samaan tyyliin vadelma/mustikkaversion. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s