Aamupalavohvelit

Minusta ihan parasta on aikaiset, rauhalliset aamut runsaan aamupalan kera. Mikäs sopisi niihin sen paremmin kuin vastapaistetut vohvelit, suolaiset ja makeat!

Minulta ja varmasti monelta muulta löytyy kirjahyllystä ’Kuotiruoka’ kirja (Isotalo&Kuittinen), ja siellä on mun luotto-ohjeet tilanteeseen kuin tilanteeseen. Käytetyin aukeama mahtaa olla pannari/lettu/vohveli resepti…ja ei, en ole vieläkään oppinut sitä vaikka teenkin kohtuullisen usein erityisesti pannaria. Ja jotenkin on aina niin mukavakin avata kirja 🙂 Ylipäätään tykkään leivontakirjoista paljon, niitä on niin ihana selailla! Jokatapauksessa, tämä vohveli resepti on Kotiruoka-kirjasta.

IMG_20160719_142343.jpg

Aamupalavohvelit

3 munaa
3 dl maitoa
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

 

Suolainen täyte

Tuorejuustoa
Ohuen ohuita kinkkusiivuja
Retiisisiivuja
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Basilikanlehtiä
Suolaa & pippuria myllystä

Makea täyte

Nutellaa
Mustikoita (tuoreita tai pakaste)

Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita muut aineet taikinaan. Anna turvota puolisen tuntia.

Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi. Vohveli on paras heti syötynä, mutta jos haluat paistaa useamman kerralla, älä pinoa vohveleita (silloin ne vettyvät).

Sipaise tuorejuustoa, revi muutama kinkkusiivu ja aseta retiisisiivut, tomaatit ja basilikan lehdet vohvelin päälle. Rouhi vielä hieman suolaa ja pippuria päälle ja nauti appelsiinimehun kanssa!

Jälkkäriksi tee vohveli, jonka päälle levitetään Nutellaa ja kasa mustikoita 🙂

Ihania aamupala-, tai miksei vaikka väli- ja iltapalahetkiä!

-Hanna-

2 kommenttia artikkeliin ”Aamupalavohvelit

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.