Minusta ihan parasta on aikaiset, rauhalliset aamut runsaan aamupalan kera. Mikäs sopisi niihin sen paremmin kuin vastapaistetut vohvelit, suolaiset ja makeat!
Minulta ja varmasti monelta muulta löytyy kirjahyllystä ’Kuotiruoka’ kirja (Isotalo&Kuittinen), ja siellä on mun luotto-ohjeet tilanteeseen kuin tilanteeseen. Käytetyin aukeama mahtaa olla pannari/lettu/vohveli resepti…ja ei, en ole vieläkään oppinut sitä vaikka teenkin kohtuullisen usein erityisesti pannaria. Ja jotenkin on aina niin mukavakin avata kirja 🙂 Ylipäätään tykkään leivontakirjoista paljon, niitä on niin ihana selailla! Jokatapauksessa, tämä vohveli resepti on Kotiruoka-kirjasta.
Aamupalavohvelit
3 munaa
3 dl maitoa
1 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Suolainen täyte
Tuorejuustoa
Ohuen ohuita kinkkusiivuja
Retiisisiivuja
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Basilikanlehtiä
Suolaa & pippuria myllystä
Makea täyte
Nutellaa
Mustikoita (tuoreita tai pakaste)
Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi. Vohveli on paras heti syötynä, mutta jos haluat paistaa useamman kerralla, älä pinoa vohveleita (silloin ne vettyvät).
Sipaise tuorejuustoa, revi muutama kinkkusiivu ja aseta retiisisiivut, tomaatit ja basilikan lehdet vohvelin päälle. Rouhi vielä hieman suolaa ja pippuria päälle ja nauti appelsiinimehun kanssa!
Jälkkäriksi tee vohveli, jonka päälle levitetään Nutellaa ja kasa mustikoita 🙂
Ihania aamupala-, tai miksei vaikka väli- ja iltapalahetkiä!
-Hanna-
Ihania ruokia blogi täynnä! Toivottavasti sinne kuuluu hyvää ❤ Muuramen Mikko
TykkääTykkää
Ja kun vaan joutais kaikki laittaa tänne! Kyllä kuuluu 😘
TykkääTykkää