Browniejuustokakku vadelmakastikkeella

Päätin leipoa jotakin, johon voisin yhistää juustokakun ja vadelmat. Koska olin hätäinen, en voinut tehdä paistettavaa juustokakkua, mikä olisi varmaan ollut ah, aivan ihanaa, vaan googlettelun perusteella löysin Unelmaa leipomassa blogista tämän juustokakkubrownien. Ja tämä kuulosti varsin täydelliseltä minun tarkoitusperiini, vadelmilla höystettynä! Vadelmat hain aamulla torilta, ihanan herkullisia ❤ Tein reseptiin siis pieniä muunnoksia; Alkuperäinen ohje oli ilman vadelmia, joten lisäsin pohjaan yhden munan vadelmakastikkeen lisäyksen takia.

IMG_7813

Browniejuustokakku vadelmakastikkeella, vuoka noin 20 x 30 cm

Browniepohja
150 g normaalisuolaista voita
125 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vadelmakastike
200 g vadelmia
66 g hillo-marmeladisokeria
0,5 dl vettä

Juustokakkumassa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
3 tippaa vaniljauutetta

Valmista browniepohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja lisää sokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan seoksen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaksi.

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada brownieseos vuokaan.

Valmista vadelmakastike. Mittaa kattilaan marjat, sokeri ja vesi. Annan kiehua 3-5 minuuttia varovasti sekoitellen, kuori vaahto. Siivilöi kastikkeesta siemenet.

Valmista juustokakkumassa. Notkista tuorejuusto. Sekoita keltuaiset ja vaniljauute/vaniljasokeri juuston sekaan.

Kaada vadelmakastiketta muutamaksi noroksi browniepohjan päälle ja sekoittele kevyesti lusikalla pohjan joukkoon.

Tiputtele juustokakkumassaa pohjan päälle nokareiksi. Lisää jokaisen nokareen päälle vadelmakastiketta. Vedä veitsen kärjellä marmorimaisia kuvioita juustokakkumassan ja vadelmakastikkeen läpi, niin, että ne kevesti ’sekoittuvat’ pohjan joukkoon. Säästä loppu vadelmakastike tarjoilua varten.

Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Browniejuustokakku saa olla keskeltä hyvin tutisevaa vielä kun otat sen pois uunista, se saa jäädä vähän tahmeaksi ja se myös jähmettyy vielä hieman jäähtyessään.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

Tarjoile vadelmakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kanssa.

IMG_7812

Ah! Juuri täydellisen tahmeaa suklaabrownieta, yhdistettynä mun all-time-favorite leivonnaiseen/kakkuun eli juustokakkuun ja vielä raikkaaseen vadelmaan! Ja tämä ei muuten ole edes mikään yltiömakea, voi siis ottaa isomman palan 😉 ?

Huh hellettä!
-Hanna

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.